Als de praktijk weerbarstig is en niet in een theoretisch model past

direct naar ons aanbod

Team- en Organisatie Interventies

Een haperende samenwerkingsrelatie kun je zien als een haperende beweging in een hopelijk verder goed draaiend systeem. Als je zo’n samenwerkingsrelatie weet te versterken en te versoepelen, heeft het grotere geheel daar altijd baat bij. Of het nu gaat om conflictbemiddeling tussen twee mensen, een training voor een team of een adviestraject op het gebied van leiderschap en samenwerken voor de hele organisatie. Het gaat niet zozeer om de vorm van de interventie, als wel om de vraag: hoe gaat deze interventie de juiste beweging op gang brengen?

Gelukkig heeft iedereen het plezier wel eens mogen ervaren met mensen samen te werken waarbij het als vanzelf ging. Binnen DFG zijn wij vele jaren betrokken bij het ondersteunen van mensen en teams binnen organisaties de samenwerking te versterken. Wij zullen minder snel geneigd zijn om standaard onze modellen op de voorgrond te zetten. Geen context is immers hetzelfde. De kracht van onze aanpak is dat wij samen met betrokkenen op zoek gaan naar praktische en realistische stappen die snel werken.

Hierbij nemen wij het proces niet over maar zoeken we vanuit onze positie naar bruikbare aanknopingspunten. Wij delen graag een aantal zienswijzen en beschrijven onze aanpakken. Interesse? We vertellen u graag meer!

Vakinhoud centraal maar niet op de voorgrond

Wat zijn onze uitgangspunten: