André

André

Think big, act small. Ons (werkende) leven kent vele uitdagingen. Het is belangrijk om bewust te zijn van je omgeving en er handig in te manoeuvreren. Stap voor stap met een duidelijk doel voor ogen.

Wie ben ik?

Als gedreven organisatiepsycholoog ben ik nu alweer zo’n 25 jaar full time aan het werk. Een deel van mijn werk bestaat uit individuele coachings en intervisie waarbij thema’s als leiderschap, vitaliteit en loopbaanontwikkeling centraal staan. Daarnaast richt ik mij op samenwerkingsvraagstukken, in het bijzonder rondom teams. Centraal staat daarbij het model van de ‘6 condities voor effectieve teams’ en de Team Diagnostic Survey. Naar mijn weten is dit het enige wetenschappelijk goed onderzochte instrument dat echt inzoomd op het teamniveau. Vanuit Teams in Conditie richt ik mij heel specifiek op dit terrein. Ik ben verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling en maak onderdeel uit van TDS Nederland om professionals die de Team Diagnostic Survey willen inzetten, te certificeren.

Op dit moment is mijn missie om mensen bewust te maken hoe context gedrag beïnvloedt. Vragen die hieraan gerelateerd zijn bevinden zich op allerlei niveau’s. Om er een paar te noemen: welke condities zijn nodig om goed te kunnen samenwerken? Hoe zorg je voor een context waardoor je belangrijke persoonlijke lange termijn doelen haalt? Welke context past bij jou? Aan condities kun je sleutelen al is dat niet altijd even gemakkelijk.

Een gezonde levensstijl is voor mij heel belangrijk. Graag zit ik op de racefiets of op de mountainbike. De vrijheid en met name ook het meditatieve karakter van deze bezigheid is belangrijk voor mij. In het werkende leven zoek ik altijd weer naar mooie uitdagingen en wil ik vanuit mijn enthousiasme altijd net iets te veel.

Ik heb een ruimhartige en scherpe blik, schakel makkelijk van abstract naar concreet en van context naar persoon. Wat mij kenmerkt is dat ik als professional veelzijdig ben en niet in één hokje te vangen maar als ik dan toch moet kiezen dan ben ik teamexpert, procesbegeleider en (leiderschaps en loopbaan)coach.

Mijn plek binnen DFG

Als oprichter van DFG ben ik de afgelopen jaren gaan inzien dat onze samenwerking met de vele prettige kanten mij begon te beperken. Na een boeiende en soms lastige zoektocht hebben we moeten erkennen dat het goed is om verbonden te zijn en dus waar mogelijk te blijven samenwerken zonder wederzijdse verplichtingen. Onze samenwerking blijft intact maar er is ook weer ruimte om zelf weer iets neer te zetten vanuit eigenheid. Het is mooi om te zien hoe wij allemaal vol inspiratie onze kennis en ervaring in de wereld aan het zetten zijn. Ik ben stevig aangehaakt bij Fit in Werk (Anneke) en blijf samenwerken met Arienne binnen Lead for Real. Momenteel ben ik voor een groot deel bezig met mijn eigen initiatief: ‘Teams in Conditie’. Voor meer informatie is het handig om door te klikken naar mijn website.

  • Roept bovenstaande introductie iets bij je op waar je graag over wilt praten?
  • Ben je geïnteresseerd in een teamassessment met behulp van de Team Diagnostic Survey?
  • Wil je meer leren over de manier waarop je condities kunt creëren om het beste uit teams te halen?


Neem dan gerust contact op!