Guilad

Guilad

Het boeit mij hoe we in samenwerking met anderen soms tot prestaties komen die boven het individuele uitstijgen.

Wie ben ik?

Ik heb een natuurlijke interesse in mensen en de behoefte om te begrijpen hoe we leren, hoe we met uitdagingen en veranderingen omgaan. Het boeit mij hoe we in samenwerking met anderen soms tot prestaties komen die boven het individuele uitstijgen. In mijn werk ontdek ik achter ieder mens een unieke wereld. Een eigen wereld van gedachten, gevoelens, talenten en bronnen waaruit je kunt putten. Het leren kennen van deze unieke wereld en meekijken hoe je vanuit deze bron een bijdrage kunt leveren, is telkens een avontuur. 
Daarnaast ben ik gefascineerd door het functioneren van groepen, de wisselwerking tussen mens en groep en wat ervoor zorgt dat mensen met zichzelf en elkaar niet vastlopen, maar beweeglijk en effectief blijven.
In de praktijk zie ik vaak dat de hectiek van het dagelijkse werk en leven, weinig ruimte laat voor reflectie op de dilemma’s die zich voordoen. Ik vind het steeds weer boeiend om samen met mensen en organisaties ruimte voor rust en reflectie te creëren en van daaruit vitale keuzes te maken die passen bij de gekozen koers of bestemming. 

Mijn expertisegebieden

Ik ben coach, management consultant, procesbegeleider, organisatieadviseur, intervisiebegeleider en opleider. Ik begeleid graag mensen en teams bij veranderprocessen en ben thuis in het gebied van loopbaanontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, leiderschap en samenwerking binnen- en tussen teams. Hierbij richt ik mij op het verbeteren van contact, beweeglijkheid en behoud van effectiviteit. Ik werk vaak met projectmanagers, professionals en leiders. Dit doe ik vanuit een visie op de organisatie als (samenhangende) gemeenschap. Daarnaast heb ik veel affiniteit met sport en prestaties, en verdiep ik mij in de relatie tussen persoonlijke gezondheid en vitaliteit in werk. Samen met mijn collega Anneke Mijnhardt adviseren en begeleiden we met de Energy Control Methode (ECM) mensen die hun vitaliteit en draagkracht in hun werk willen versterken. 

Mijn stijl 

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als beeldend kunstenaar. In dat vak heb ik o.a. geleerd om heel goed te kijken, luisteren en te voelen. Dat pas ik nu in mijn werk nog altijd toe. Er ontgaat mij weinig in het werken met mensen en wat er in teamdynamiek gebeurt. Om ineffectieve patronen te doorbreken probeer ik wijsheid en creativiteit aan te spreken. In de loop van de jaren heb ik verschillende opleidingen gevolgd, ervaring en kennis opgedaan in het werken met mensen, teams en organisaties. Ik kom makkelijk tot de kern van wat er speelt en zoek naar nieuwe bronnen. Dat doe ik met veel inlevingsvermogen, analysekracht en betrokkenheid. Ik heb veel aandacht voor het persoonlijke, liefde voor diversiteit en kleurrijkheid en ben in staat om helderheid te scheppen in complexe situaties.

Hoe zorg ik dat ik zelf energiek blijft in mijn werk

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Dat is niet altijd even gemakkelijk weet ik uit eigen ervaring. Mijn leven bestaat uit mijn gezin, werk, sociale contacten en andere leuke dingen en het is soms een uitdaging om regie te houden over mijn energie. De balans tussen inspanning en ontspanning houd ik voor mijzelf in de gaten, maar integreer ik ook in het werken met mensen individueel en in groepen. 
Ik werk vaak heel intensief en geconcentreerd met mensen. Vooral de afwisseling tussen individueel werken, in teamverband werken en ook het bredere organisatieadvieswerk helpt om mijn energie op peil te houden. 
Buiten mijn werk speelt gezondheid en sport een belangrijke rol in mijn leven. Dagelijks fiets ik, loop hard of doe Yoga, geniet van een goede conditie en besteed aandacht en tijd aan het onderhouden hiervan. De kennis en ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan op het gebied van wedstrijd sport, voeding en yoga gebruik ik waar dat passend is in mijn werk en heb ik samengebracht ik een gidsje over “Gezonde Gewoonten”.