Arienne

Arienne

De inspiratie die ik in contacten met mensen voel maakt dat ik al meer dan 20 jaar oprecht kan zeggen: ik krijg energie van mijn werk.

Wie ben ik? 

Nieuwsgierigheid en betrokkenheid zijn mijn leven lang al sterke drijfveren. Dat is niet veranderd tijdens mijn opleidingen en in mijn werkzame leven. De veelkleurigheid van mensen, hun gedrag, denkwijze, de manier waarop ze met hun gevoelens omgaan, hoe ze richting geven aan zichzelf en anderen: het fascineert me en maakt dat ik nog dagelijks gedreven word door vragen als: Waarom? Hoe nu verder? Wat is wijs? Wat gaat helpen?

Ik ben dankbaar voor de supervisoren, therapeuten, leermeesters en collega’s die mij sinds mijn 19e in ontwikkeling houden. Ik zoek ze actief op omdat ik geloof dat iedereen die met mensen werkt, feedback nodig heeft om scherp en neutraal te blijven.

Daarnaast vind ik voortdurend nieuwe energie in het leren en ontwikkelen van nieuwe manieren van werken, inhoudelijk of qua vorm. De inspiratie die ik in contacten met mensen voel maakt dat ik al meer dan 20 jaar oprecht kan zeggen: ik krijg energie van mijn werk.

Wat doe ik?

Ik werk in een verscheidenheid van rollen: (team)coach, therapeut, organisatieadviseur, docent, spreker, trainer en auteur. Vanuit deze rollen help ik mensen hun ambities te realiseren met wijsheid, humor en compassie voor zichzelf en hun omgeving. 

Thema’s in mijn werk zijn leiderschap (persoonlijk en als leider van anderen), samenwerken, omgaan met pijn en emoties, bewustwording, zingeving en vitaliteit. Mijn opleidingen in de psychologie, systeemtherapie en traumatherapie zijn belangrijke bagage. Daarbij maak ik als denkkader en waar passend ook als methode, gebruik van mijn model de Schilden van je Innerlijke Familie.

de Schilden van je Innerlijke Familie

In 2006 creëerde ik deze coachmethode, welke inmiddels door duizenden coaches, therapeuten, adviseurs en managers wordt gebruikt. Innerlijke Familie Opleidingen & trainingen is het opleidingsinstituut waar je deze methode kunt leren toepassen. Zelf vertaal ik mijn gedachtengoed concreet naar professionals & leiders (via Lead4Real, Arbeidspsychologen Midden Nederland & DFG) en opvoeders & onderwijs (via Gooisch Kindercentrum).

ouderschap = leiderschap = ouderschap

Ik coach al jaren ouders bij hun leiderschap in de opvoeding van met name tieners en jong volwassenen. Mijn opleiding systeemtherapie heeft me veel inzicht gegeven in de vergelijkbare dynamiek in het larger system van families en organisaties. Ik zie met name veel parallellen tussen de relatie manager-medewerker en de relatie ouder-kind. Sinds mei 2018 maak ik onderdeel uit van het Gooisch Kindercentrum.

Mijn websites

www.innerlijkefamilie.nl

www.lead4real.nl & www.lead4real.com

www.gooischkindercentrum.nl

www.arbeidspsychologenmiddennederland.nl